Deelauto & huurauto met kinderzitje

Deelauto of huurauto met kinderzitje of ISOFIX: Een vergelijking

Wanneer je met jonge kinderen reist, is veiligheid onderweg je topprioriteit. Voor gezinnen die gebruikmaken van deelauto’s, is het daarom essentieel om te weten hoe verschillende aanbieders omgaan met de noodzaak van kinderzitjes.

In dit artikel vergelijken we hoe Greenwheels, Share Now en Sunny Cars deze situatie benaderen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw volgende rit.

Greenwheels: Eigen stoeltje, optimale veiligheid

Greenwheels biedt duidelijke richtlijnen voor het veilig vervoeren van kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Hoewel de Greenwheels-auto’s niet standaard zijn uitgerust met baby- of kinderzitjes, staan ze wel toe dat je je eigen zitje meeneemt en benadrukken ze het belang van de juiste installatie hiervan. Hun wagenpark bestaat uit modellen met hoge veiligheidsscores voor kinderen, wat een extra geruststelling biedt. Bovendien zijn alle voertuigen (behalve de Caddy bestelbus) voorzien van ISOFIX-ankerpunten voor het eenvoudig en stevig vastzetten van autostoeltjes.

Ga altijd goed de richtlijnen van Greenwheels na, voordat je op pad gaat.

Share Now: Zelfvoorziening noodzakelijk

Bij Share Now wordt gemeld dat hun auto’s momenteel niet zijn uitgerust met kinderzitjes of stoelverhogers. Alle SHARE NOW modellen ondersteunen volgens hen het ISOFIX systeem. Gebruikers moeten er dus aan denken hun eigen zitje(s) mee te nemen om hun kinderen veilig te vervoeren.

En ga altijd goed de richtlijnen van Share Now na, voordat je op pad gaat.

Sunny Cars: Convenience met kosten

Sunny Cars onderscheidt zich door de mogelijkheid om vooraf een kinderzitje te reserveren bij het huren van een auto. Dit is niet altijd beschikbaar.

Deze service zorgt voor gemak, vooral voor reizigers die licht willen reizen of de voorkeur geven aan het gebruik van ter plekke beschikbaar gestelde uitrusting. Het is belangrijk op te merken dat de kosten voor het kinderzitje vaak ter plaatse aan de lokale partner betaald moeten worden. Hoewel dit een handige optie is, is het goed om de kosten af te wegen tegen het gemak van niet zelf een zitje hoeven mee te brengen.

Ga altijd goed de richtlijnen van Sunny Cars na.

Conclusie

De beste keuze voor het gebruik van een deelauto met een kinderzitje hangt af van persoonlijke voorkeuren, budget en het belang dat gehecht wordt aan gemak.

Terwijl Greenwheels en Share Now vereisen dat je je eigen kinderzitje meeneemt, wat meer planning en inspanning vergt, biedt Sunny Cars soms een gemakkelijkere maar mogelijk duurdere optie door de mogelijkheid een zitje te reserveren.

En, kies altijd een goed en veilig kinderzitje mocht je het meenemen. De afgebeelde foto is een stockfoto, dus mogelijk is dit geen geschikt kinderzitje. Ga altijd goed na wat een veilig en goed kinderzitje is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven