Duurzame Autoverzekering

Duurzame autoverzekering: wat is dat?

Mocht je gebruik maken van een deelauto, dan is de autoverzekering waarschijnlijk inbegrepen (ga dit altijd na). Maar mocht je toch gebruik maken van een eigen auto of leaseauto, kan een duurzame autoverzekering relevant zijn.

Wat is een duurzame autoverzekering?

In een tijd waarin klimaatverandering en duurzaamheid centraal staan in veel discussies, is het geen verrassing dat ook de auto-industrie en bijbehorende autoverzekeringen hierop inspelen. Duurzamer leven kan beginnen bij hoe we onze auto’s verzekeren en gebruiken.

Kenmerken van duurzame autoverzekeringen

Een duurzame autoverzekering richt zich op het verminderen van de ecologische voetafdruk die gepaard gaat met autorijden. Dit kan op verschillende manieren bereikt worden. Zoals:

  1. Steun aan milieuvriendelijke initiatieven: Veel verzekeraars die duurzame polissen aanbieden, investeren een deel van de premies in milieuprojecten zoals herbebossing, duurzame energieprojecten of bescherming van natuurlijke habitats. Het investeringsbeleid is een belangrijke peiler voor hoe duurzaam een verzekeraar is, volgens de Eerlijke Geldwijzer.
  2. Poliskorting voor milieuvriendelijke voertuigen of andere milieubesparende maatregelen: Bezitters van elektrische auto’s of hybride voertuigen die korting krijgen. Dit is zeker niet standaard.

Duurzame verzekeringen overzicht

DuurzameVerzekering.com biedt een overzicht van duurzame autoverzekeringen zoals beoordeeld door de Eerlijke Geldwijzer.

Let op: wij willen en mogen geen financieel advies geven. Mocht je hier een vraag over stellen, kunnen wij dit niet beantwoorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven